Marea Britanie nu va fi izolata

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 13:10
1223 citiri
Marea Britanie nu va fi izolata

Ministrul de externe britanic William Hague a respins duminica ideea ca Marea Britanie va fi aruncata in izolare dupa ce premierul David Cameron a refuzat sa se ralieze la noul pact bugetar european convenit la Consiliul European de iarna de la Bruxelles, transmite Reuters.

'Nu suntem marginalizati. Nu sunt de acord, nu folosesc aceasta terminologie, o Europa cu doua viteze, care implica existenta unui grup care avanseaza mai repede decat alt grup', a declarat Hague intr-un interviu acordat postului de televiziune Sky News.

Mai devreme duminica, vicepremierul liberal britanic Nick Clegg si-a exprimat 'profunda dezamagire' fata de rezultatul Consiliului european de joi si vineri, apreciind ca exista pericolul ca Marea Britanie sa devina 'izolata si marginalizata' in Uniunea Europeana, intr-o emisiune difuzata de BBC.

Pe de alta parte, seful diplomatiei britanice a dat asigurari, in interviul pentru Sky News, ca relatiile dintre premierul Cameron si presedintele francez Nicolas Sarkozy sunt 'foarte bune' si vor ramane astfel, in pofida pozitiei Marii Britanii de la Consiliul european, noteaza publicatia amintita.

#William Hague, #izolare Marea Britanie, #David Cameron buget european , #Anglia