Marea Britanie: Principii Dracula, in arborele genealogic al 'bebelusului regal'

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 15:40
4799 citiri
Marea Britanie: Principii Dracula, in arborele genealogic al 'bebelusului regal'

Inainte de nasterea bebelusului regal al lui Kate si William in Marea Britanie, genealogistii i-au analizat leaganul familial pentru a-i stabili arborele genealogic, care contine numeroase surprize: o tanara naiva si frivola din Paris, principii Dracula si chiar un suveran musulman de Sevilla care se trage din... Mohamed, relateaza AFP.

Arborele genealogic al tatalui, printul William, cuprinde - in afara de totalitatea regilor si reginelor Angliei - monarhii din Grecia, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Spania si un important numar de suverani germani. Familia regala britanica a purtat patronimul Saxa-Coburg-Gotha pana in 1917, data la care, in plin razboi impotriva Germaniei, l-a preferat pe cel de Windsor.

De partea mamei, Kate, pot fi observati, in schimb, o mare majoritate de oameni de rand.

Chiar daca 'Regina Mama', mama reginei Elisabeta a II-a, si Lady Di nu erau nici ele nascute printese, 'alianta lui William cu Kate Middleton a reusit cu adevarat sa democratizeze arborele genealogic al bebelusului', subliniaza celebrul genealog Jean-Louis Beaucarnot, care analizeaza, in 'Revista franceza de genealogie' din iulie, ascendenta copilului ce urmeaza sa se nasca.

De fapt, viitorul rege sau viitoarea regina din Marea Britanie se va inrudi, in premiera, cu multi dintre supusii sai.

In timp ce ramura paterna a ducesei de Cambridge a fost relativ instarita, 'din partea mamei sale intalnim stramosi care au apartinut in mare parte clasei muncitoare din nordul Angliei', explica pentru AFP Scott Steward, membru al New England Historic Genealogical Society (NEHGS) si co-autor, in 2011, al cartii 'Arborele genealogic al lui Catherine Middleton'.

Printre stramosii lui Kate s-au numarat mineri care lucrau in mine de carbune, o lenjereasa, un maturator de strada din Londra, dar si un anume Arthur Lupton, care i-a predat engleza lui Goethe. Mai neasteptat, poate fi descoperit un anume Edward Thomas Glassborough, incarcerat in 1881 in inchisoarea Holloway din Londra, dintr-un motiv care nu a putut fi identificat nici pana astazi.

Insa arborele genealogic al bebelusului regal rezerve de asemenea si alte surprize. Prin regina Maria, sotia regelui George al V-lea, se ajunge, noteaza Jean-Louis Beaucarnot, pana la printii din Transilvania si Valahia care duc direct, in secolul al XV-lea, la printii Dracula. Printre ei figureaza si voievodul roman Vlad al III-lea, supranumit 'Þepes', a carui cruzime i-a inspirat lui Bram Stoker celebrul sau vampir.

O alta descoperire: o anume Hyacinthe-Gabrielle, actrita la Palais-Royal din Paris, adusa in Anglia in timpul Revolutiei de amantul care apoi i-a devenit sot, marchizul de Wellesley, si bunica directa a 'Reginei Mama'.

Prin intermediul unei alte femei franceze, nobila protestanta nascuta in 1639 la Poitou, bebelusul se inrudeste chiar cu fostul presedinte francez Francois Mitterand, in timp ce mama sa este ruda cu primul presedinte al SUA, George Washington. Iar prin bunica sa Diana, se ajunge la familia Churchill si la Lord Marlborough.

La capitolul 'vedete', se observa o inrudire cu actrita americana Ellen DeGeneres si cu regizorul britanic Guy Ritchie, fost sot al Madonnei.

Insa cea mai surprinzatoare este ascendenta necunoscuta a uneia din bunicile indepartate, regina Maria de Medici a Frantei, descendenta din Alphonse al VI-lea de Castilia, mort in 1109, si din cea de-a patra sa sotie, Zaida. Aceasta din urma, printesa musulmana convertita la catolicism, a avut ca stramos, dezvaluie Jean-Louis Beaucarnot, 'un rege de Sevilla considerat un descendent direct al profetului Mahomed'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arbore genealogic regal, #copil Kate William , #Anglia