Marea Britanie se va lovi de pragul de jos timp de inca 18 luni

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 11:52
1115 citiri
Marea Britanie se va lovi de pragul de jos timp de inca 18 luni

Marea Britanie va avea o revenire economica "dureroasa si prelungita", in forma de "VW", economia Regatului urmand "sa se loveasca de pragul de jos" timp de inca 18 luni, potrivit analistilor de la Ernst and Young Item Club, citati de ziarul The Guardian.

Raportul de crestere economica pentru trimestrul al treilea, care va fi prezentat vineri de guvernul de la Londra, urmeaza sa anunte oficial incheierea recesiunii dupa cinci trimestre de contractie a Produsului Intern Brut (PIB), insa analistii anticipeaza ca Marea Britanie va reveni la o crestere economica normala abia in anul 2012.

Economia britanica "se va lovi de pragul de jos in urmatoarele 18 luni", afisand un model de relansare in forma de "VW", din cauza depresiei din zona consumatorilor si reducerilor semnificative de cheltuieli publice care vor fi probabil introduse dupa urmatorul scrutin electoral.

Ernst and Young Item Club anticipeaza o crestere economica de 1% anul viitor si 2% in 2011, prognoze care contrazic proiectiile oficiale ale guvernului, de 1,5% pentru 2010, respectiv 3,75% pentru 2011 - nivel care ar reprezenta "revenirea la normalitate".

Analistii considera ca programul de 175 miliarde de lire prin care Banca Angliei preia active direct din piata pentru a creste lichiditatea din sistem a stabilizat piata, contribuind la majorarea preturilor activelor catre niveluri normale, insa nu s-a tradus si intr-o crestere a cheltuielilor sau a investitiilor din economia reala.

 

#marea britanie, # revenire, # forma, # crestere, # economie , #Anglia