Marea Britanie, sub asaltul hackerilor

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 13:52
1453 citiri
Marea Britanie, sub asaltul hackerilor
Infractiunile informatice, o amentintare la fel de periculoasa ca terorismul/SURSA: wikispace.psu.edu

Marea Britanie a fost tinta unui mare numar de atacuri informatice, care au vizat institutii ale statului si companii private.

In vizorul hackerilor s-au aflat date importante de pe computerele guvernamentale, dar si serverele care contineau informatii despre diverse tehnologii ale firmelor, informeaza BBC.

"In aceasta vara a avut loc un atac semnificativ, dar fara succes asupra Ministerului de Externe", a spus Iain Lobban, directorul Cartierului Guvernamental al Comunicatiilor, o agentie de informatii care lucreaza pentru guvernul britanic si fortele armate.

"Volumul infractiunilor informatice si atacurilor asupra guvernului si industriei continua sa fie deranjante", adauga Lobban.

Cabinetul britanic va da marti startul unei conferinte ce va dura doua zile si se va axa pe tema criminalitatii informatice. Ministrul de Externe, William Hague, este unul dintre intitiatorii acestei conferinte, incercand asfel sa combata criticile indreptate impotriva guvernului, care se refera la faptul ca ministrii nu iau destul de in serios amenintarile de pe internet.

La conferinta vor participa lideri politici importanti ca Secretarul de Stat al Americii, Hillary Clinton, sau experti in securitatea informatica si antreprenori in domeniu ca fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, si vice-presedintele Cisco, Brad Boston.

Guvernul de la Londra spune ca trateaza securitatea pe internet ca prioritate de top. Anul trecut a anuntat fonduri aditionale de 650 de milioane de lire pentru combaterea amenintarilor informatice. Din aceasta suma, 20% au fost alocate proiectelor de infrastructura.

#crime informatice, #infractiuni informatice, #atacuri hackeri , #Anglia