Marea Britanie va limita accesul imigrantilor la ajutoarele sociale

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 08:27
6570 citiri
Marea Britanie va limita accesul imigrantilor la ajutoarele sociale

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a dezvaluit intr-un interviu ca intentioneaza sa blocheze accesul la ajutoare si locuinte sociale pentru imigrantii nou-veniti care nu au contribuit la sistemul de asigurari sociale, relateaza cotidianul Daily Express in pagina electronica.

Aceasta masura, care este asteptata sa scuteasca contribuabilii de plata a milioane de lire sterline, este primul pas intr-o serie vasta de reglementari menite sa limiteze accesul imediat al imigrantilor la serviciile publice si ajutoare sociale.

"Suntem o tara corecta si o tara primitoare, dar nu una permisiva", a declarat Cameron. "Sa ne asiguram ca tara noastra este cea mai dura in loc de cea mai permisiva".

Acesta le-a cerut de asemenea ministrilor sa "gandeasca ca niste conservatori" si sa gaseasca noi idei pentru a limita accesul imigrantilor la NHS, locuinte sociale si alte tipuri de ajutoare sociale.

Promitand noi metode de a reduce ajutoarele cu scopul de a descuraja migratia masiva din Bulgaria si Romania, cand restrictiile de circulatie vor fi eliminate la sfarsitul anului, acesta a declarat: "Cred ca cel mai important este sa ne asiguram ca, desi avem libera circulatie, nu suntem un stat permisiv".

"De aceea parcurgem in detaliu sistemul de ajutoare sociale, sistemul de taxe, sistemul de asigurari de sanatate si cel imobiliar".

Cameron i-a cerut secretarului pentru Justitie Chris Grayling sa dezvolte un nou "test de rezidenta" pentru a se asigura ca migrantii nu primesc acces automat la ajutorul legal in cazurile din tribunalele civile. "Avem nevoie de un test de rezidenta potrivit pentru aceste cazuri si ne vom consulta in ceea ce priveste introducerea unui astfel de test".

"Acesta este doar un element dintr-o arie extinsa de masuri menite sa asigure ca cei care vin aici, vin pentru ca au un anumit loc de munca pe care vor sa-l urmeze - in loc sa vina aici pentru ca vor sa se foloseasca de sistemul de sanatate sau sa primeasca o locuinta sociala".

Premierul a insistat ca reducerea ratei imigratiei anuale - care depasea 200,000 de nou-veniti pe an sub conducerea laburista - este una dintre cele mai mari motivatii politice ale sale.

"Doua milioane de oameni in 10 ani ca migratie neta in Marea Britanie a fost prea mult, mult prea repede", a declarat acesta. "Doua sute de mii pe an e ca si cum ai construi doua orase de marimea Birmingham. Nu am fost capabili sa gestionam nivelul migratiei si presiunea pusa asupra serviciilor publice".

"Nivelul de migratie neta a scazut cu un sfert in ultimii doi ani si jumatate. Vreau sa vad si mai mult progres."

"Mai avem inca foarte mult de munca si trebuie sa observam ce fac si alte state europene", a declarat David Cameron.

"Suntem noi mai generosi? Putem face schimbari? Putem schimba felul in care functioneaza sistemul de ajutoare sociale? Putem sa facem in asa fel incat mai multe ajutoare sa fie conditionate de un principiu de contributie pentru a ne asigura ca nu sunt disponibile imediat?".

"Mesajul nostru este foarte clar. Vrem imigratie care va aduce beneficii Marii Britanii".

#Marea Britanie ajutoare sociale, #David Cameron imigranti Anglia, #imigranti romani marea britanie , #Anglia