Mii de firme britanice, in pragul falimentului

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 17:30
1370 citiri
Mii de firme britanice, in pragul falimentului

Numarul companiilor britanice din mediul corporate care au intrat in insolventa din cauza recesiunii a atins un numar istoric.

Potrivit Institutului de Insolvabilitate, in Anglia si Tara Galilor, in ultimele trei luni ale anului trecut, 2.428 de companii au intrat in incapacitate de a-si plati datoriile din cauza problemelor provocate de criza economica, informeaza BBC.


In comparatie cu aceeasi perioada a anului 2007, cresterea insolventelor din ultimile trei luni ale lui 2008 a fost mai mare cu 220%. In aceeasi perioada 29.444 de detinatori ai unei afaceri au intrat in faliment sau au intrat intr-un aranjament voluntar. Numarul a crescut cu 19% in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent.


"Insolventele din mediul corporate sunt rezultatul actualei situatii economice", a declarat Pat Boyden, expert in cadrul institutiei de creditare PwC.

Pe tot parcursul anului 2008, numarul firmelor care au fost lichidate a crescut cu 24%, la 15.535.

 

"In principal, firmele lichidate au fost cele mici si medii, care reprezinta coloana vertebrala a economiei din Marea Britanie. De asemenea pe intreg parcursul anului 2009 se asteapta o situatie economica in continua deteriorare, iar falimentele nu se vor opri la nivelul actual", a mai adaugat Boyden.

Perspectivele Regatului Unit nu sunt tocmai roz, analistii preconizand un numar de peste 300.000 de societati ce vor intra in decurs de doi ani in incapacitatea de a-si plati datoriile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, # faliment, # recesiune , #Anglia