Mutu va plati 17 milioane de euro lui Chelsea

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 15:10
1392 citiri
Mutu va plati 17 milioane de euro lui Chelsea

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, vineri, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotarat, pe 7 mai 2008, ca Mutu trebuie sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, vineri, apelul depus de jucatorul roman Adrian Mutu fata de decizia la Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, pe data de 7 mai 2008, in urma careia a fost condamnat la plata sumei de 17.173.990 de euro fostului sau club, Chelsea FC, pentru nerespectarea contractului", se arata in comunicatul TAS, transmite Mediafax.

Potrivit comunicatului, aceasta este a treia decizie in acest caz. "In 2005, TAS a confirmat decizia Comisiei de Apel a Federatiei de Fotbal din Anglia, care a decis ca, din cauza depistarii pozitive, Mutu a incalcat contractul de munca, fara un motiv intemeiat.

In 2007, TAS a respins o prima decizie a Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, pe motiv ca nu are competenta in acest caz, si a trimis cazul la FIFA, pentru a lua sanctiunile sportive potrivite si pentru plata compensatiei solicitate de Chelsea.

Ulterior, DRC a luat hotararea care a facut obiectul memoriului lui Mutu la TAS", se precizeaza in comunicat.

In final, TAS mentioneaza ca apelul lui Mutu a fost respins, astfel ca jucatorul roman este obligat sa plateasca suma de 17.173.990 de euro gruparii Chelsea.

Memoriul lui Mutu a fost analizat, in 7 mai 2009, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de un complet format din Luigi Fumagalli (Italia), presedinte, Jean-Jacques Bertrand (Franta) si Dirk-Reiner Martens (Germania).

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, ca Mutu trebuie sa plateasca fostului sau club, Chelsea, despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro, pentru incalcarea contractului, iar internationalul roman a cerut TAS sa anuleze decizia FIFA si sa decida ca de fapt nu trebuie platita nicio compensatie.

Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Adrian Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping.

Mutu a fost suspendat sapte luni de Federatia Engleza (FA) pentru consum de cocaina. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

#chelsea, #euro, #milioane, #mutu , #Anglia