Premierul britanic vrea sa aplice solutii din razboi pentru eliminarea birocratiei

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 16:45
1424 citiri
Premierul britanic vrea sa aplice solutii din razboi pentru eliminarea birocratiei

David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, a anuntat ca va recurge la solutiile din timpul razboiului cu Germania nazista pentru a rezolva problema birocratiei din aceasta tara si a stimula astfel relansarea cresterii economice.

"Pe vremea cand aceasta tara era in razboi in anii 1940, (n.r. administratia) Whitehall a suferit o revolutie. Regulile normale au fost ocolite, procedurile respinse. Dupa cum sublinia un istoric, au fost facute toate eforturile pentru a atinge obiectivul numarul unu de a-l infrange pe Hitler", a explicat David Cameron, cu ocazia conferintei anuale a organizatiei patronale britanice CBI la Londra, conform Agerpres.

"Aceasta tara se afla in echivalentul economic al unui razboi in prezent si avem nevoie de aceeasi stare de spirit", a apreciat el in contextul in care economia britanica, ce tocmai a iesit din recesiune in aceasta vara, se afla intr-o stare fragila.

"Sa fim clari. In acesti doi ani si jumatate (n.r. de la sosirea sa la putere), am lucrat cu functionari exceptionali care sunt la fel de creativi si intreprinzatori ca orice afacerist si ei sunt la fel de frustrati ca si mine de toate aceste piedici birocratice", a subliniat Cameron. "Administratia se teme prea mult de risc, este mult prea inclinata sa spun 'nu' in loc de 'da'", a adaugat el.

Drept urmare, liderul conservator le-a promis acestor patroni importanti ca va reduce numarul de proceduri in justitie, audite si studii de impact ce preced implementarea unor decizii guvernamentale, dar si la nivel de reglementare europeana.

#birocratie Marea Britanie, #crestere economica Marea Britanie, #reforma birocratie David Cameron , #Anglia