RBS a fost amendata cu 28,6 mil. lire in Anglia, pentru dezvaluirea unor informatii catre Barclays

Marti, 30 Martie 2010, ora 10:48
1429 citiri
RBS a fost amendata cu 28,6 mil. lire in Anglia, pentru dezvaluirea unor informatii catre Barclays

Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS), controlata de guvernul britanic, a fost amendata cu 28,6 milioane lire sterline (31,8 milioane euro) pentru ca a dezvaluit institutiei de credit concurente Barclays detalii ale propriei politici de preturi pentru credite, transmite Reuters.

Biroul pentru concurenta din Marea Britanie, Office of Fair Trading, a anuntat marti ca directori executivi al RBS au transmis informatii privind politica de preturi pentru imprumuturi a bancii catre firme de servicii specializate, precum case de avocatura si firme de contabilitate, piata dominata de RBS si Barclays, precizeaza Mediafax.

Barclays a utilizat apoi informatiile pentru a-si stabili propriile preturi pentru credite, insa nu va fi amendata pentru ca a raportat neregulile catre autoritati.

"Orice companie care dezvaluie competitorilor informatii confidentiale despre preturile viitoare risca o penalizare substantiala. Este important ca firmele care opereaza in Marea Britanie sa inteleaga gravitatea unei astfel de conduite", a declarat Ali Nikpay, senior director in cadrul OFT.

Guvernul britanic detine 70% din actiunile RBS, pachet obtinut in urma acordarii unui pachet de "bailout" pentru a salva banca de la faliment in urma efectelor crizei financiare mondiale.

 

#rbs, # informatii, # preturi, # amenda, #imprumuturi , #Anglia