Salariul Reginei Elisabeta a II-a, inghetat pe 6 ani

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 14:35
2265 citiri
Salariul Reginei Elisabeta a II-a, inghetat pe 6 ani

In cadrul noilor masuri de austeritate din Marea Britanie care afecteaza si Casa Regala, salariul reginei Elisabeta a II-a va fi inghetat pe o perioada de sase ani, in timp ce Printul Charles va trebui sa suporte unele cheltuieli costisitoare ale familiei regale.

Finantarea de la bugetul de stat pentru calatorii si intretinerea palatelor a fost de asemenea taiata, astfel incat contribuabilii britanici nu vor mai suporta "nota de plata" pentru calatoriile si securitatea Printului William si ale lui Kate Middleton, informeaza marti ABC news.

"Nota de plata" pentru cheltuielile Ducelui si Ducesei de Cambridge va fi acum suportata de catre printul Charles. Noile masuri vor conduce de acum la organizarea unui numar mai mic de petreceri regale si evenimente, iar reparatiile palatelor regale nu vor mai fi suportate de la bugetul de stat.

Regina a aprobat chiar inchirierea unor camere de lux la Palatul St. James cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, potrivit Associated Press.

In baza noului acord, regina va primi la fiecare doi ani 15% din profiturile Crown Estate, al carui portofoliu include Regent Street, Windsor Great Park si peste jumatate din zona de coasta a tarii, informeaza Daily Telegraph.

Aceasta este cea mai recenta masura luata de parlamentul de la Londra pentru a reduce problema deficitului major al Marii Britanii. Noul guvern de coalitie, condus de premierul conservator David Cameron, a introdus o serie de masuri de austeritate dure in momentul preluarii puterii in 2010.

Cu toate acestea, parlamentul admite profitul enorm pe care familia regala il aduce tarii, aceasta furnizand 785 de milioane de dolari in fiecare an Marii Britanii

#regina elisabeta, #inghetare salarii Marea Britanie, #austeritate Casa Regala , #Anglia