Scandal in Marea Britanie: Carnea de cal descoperita in lasagna ar fi venit din Romania

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 13:56
1482 citiri
Scandal in Marea Britanie: Carnea de cal descoperita in lasagna ar fi venit din Romania

Carnea de cal utilizata pentru prepararea lasagna, in Marea Britanie, provenea de la un furnizor roman, a anuntat, vineri seara, presedintele Comigel.

Comigel a efectuat propria ancheta si a stabilit ca un furnizor roman a trimis carnea, prin intermediul societatii franceze Spanghero; carnea a fost impachetata in Franta si trimisa in Marea Britanie, a explicat Erick Lehagre, presedintele companiei franceze Comigel. Initial, Comigel apreciase ca era vorba de carne din Franta.

"In urma cu opt zile, ne-am dat seama ca era o problema dupa ce am fost sesizati de pe piata britanica. Am identificat furnizorul nostru, societatea franceza Spanghero", cu sediul in Castelnaudary, in sud-vestul Frantei, a continuat Lehagre.

"Furnizorul nostru ne-a comunicat ca avea carnea de la un producator roman. Am aflat ca provenea de la abatoare din Romania unde se taie vite si cai", a continuat el.

Societatea Maison Spanghero a mai fost implicata intr-un scandal, in iunie 2011 fiind nevoita sa retraga de la vanzare carne de porc din cauza suspiciunilor infectarii cu bacteria E.coli.

#carne de cal, #carne cal lasagna, #carne cal Marea Britanie , #Anglia