Sefa FMI spune ca tot mai multi britanici regreta Brexit-ul

Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 09:55
2235 citiri
Sefa FMI spune ca tot mai multi britanici regreta Brexit-ul
Foto: CC0 Creative Commons

Directoarea Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a declarat marti ca tot mai multi britanici regreta Brexit-ul, relateaza AFP.

"Se pare ca exista mai multi britanici care ar fi preferat sa ramana decat sa iasa" din Uniunea Europeana, a spus Lagarde la o conferinta la Washington.

"Cred ca exista regrete in multe parti din Europa. Cred ca exista mai multe regrete in Marea Britanie decat in urma cu sase luni", a spus ea intr-o discutie la tribuna Bibliotecii Congresului SUA.

"Exista o mai mare constientizare acum ca vor fi mai multe pierderi din cauza Brexit-ului decat a fost preconizat si decat s-au asteptat cei care au facut campanie" pentru iesirea Marii Britanii din UE, a insistat ea.

Directoarea FMI a semnalat de asemenea cu optimism ca, "legal", Marea Britanie are posibilitatea de a renunta sa mai iasa din UE fara a mai avea nevoie de acordul altor state membre, asa cum a transmis marti avocatul general al Curtii de Justitie a UE.

Exista "un mijloc perfect legal de a revoca Articolul 50, o dispozitie conform careia Marea Britanie se retrage", a adaugat Legarde.

Intrebata daca acest lucru este si viabil, ea a raspuns ca "cel putin este legal".

#britanici regreta Brexit , #Anglia