The Economist: Britanicii urmeaza exemplul romanilor si emigreaza sa munceasca pe camp

Joi, 29 August 2013, ora 12:01
2541 citiri
The Economist: Britanicii urmeaza exemplul romanilor si emigreaza sa munceasca pe camp

Dupa Al Doilea Razboi Mondial, guvernul britanic a lansat Schema Muncitorilor Sezonieri in Agricultura (SAWS), recrutand studenti din alte tari pentru a culege legume si fructe.

In prezent, aceasta este deschisa doar romanilor si bulgarilor, iar dupa ce vor obtine acces nelimitat pe piata muncii de la Londra, schema va fi compromisa, scrie The Economist.

Fermierii britanici se plang ca se vor confrunta cu o scadere a personalului.

"Adesea, migratia este justificata pe temeiul ca tinerii din a treia cea mai mare economie europeana nu vor sa faca astfel de munci. Se crede ca ei sunt lenesi, spre desoebire de straini. Totusi, acest argument nu este valabil. In timp ce 22.000 de bulgari si romani si-au gasit de munca in Marea Britanie prin SAWS, peste 46.000 de nativi au mers in Australia, anul trecut, pentru a lucra pe timpul verii. Acolo au parte de locuri de munca prost platite, ca agricultori sau personal in industria de servicii", se arata intr-o postare pe blogul The Economist.

Citeste mai multe despre The Economist: Britanicii o iau pe urma romanilor si pleaca sa munceasca pe camp in Australia pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#britanici munca agricola Australia, #emigranti Marea Britanie, #imigranti britanici Australia, #munca camp Australia , #Anglia