Trump vrea sa loveasca in China cu noile taxe de import, dar nimereste in plin si Marea Britanie

Vineri, 02 Martie 2018, ora 14:28
3542 citiri
Trump vrea sa loveasca in China cu noile taxe de import, dar nimereste in plin si Marea Britanie
Foto: CC0 Creative Commons

Cresterea taxelor de import pentru otel si aluminiu in SUA ar putea avea un "impact semnificativ" in economia britanica, a avertizat vineri Richard Warren, directorul UK Steel, asociatia britanica din sectorul siderurgic.

Presedintele american, Donald Trump, si-a anuntat joi intentia de a impune taxe de 25% pentru importurile de otel si de 10% pentru cele de aluminiu, ceea ce a dat nastere la ingrijorari in comunitatea internationala.

Potrivit lui Trump, productia americana de metale a fost "decimata" de politicile "injuste" de comert si SUA nu poate permite ca restul lumii "sa continue sa profite".

Warren a subliniat ca SUA reprezinta o piata "destul de relevanta" pentru industria de otel britanica, in conditiile in care primeste circa 15% din exporturi.

"Acum nu stim exact cum vor fi implementate aceste taxe, astfel ca va trebui sa asteptam anuntul oficial saptamana viitoare, dar, din comentariile presedintelui, va fi o baza de impozitare de 25%, si acesta este un procent foarte ridicat", a spus Warren.

El a adaugat ca marii producatori de otel din Marea Britanie opereaza deja cu marje inguste de profit, motiv pentru care o astfel de taxa este semnificativa.

Conform datelor Guvernului britanic, industria de otel a generat 1,6 miliarde lire (circa 1,796 miliarde euro) in 2016, ceea ce reprezinta 0,1% din economia Marii Britanii.

#taxe import SUA, #taxe import metalurgie , #Anglia