Zona euro isi revine, dar Marea Britanie da semne de slabiciune

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 17:00
2210 citiri
Zona euro isi revine, dar Marea Britanie da semne de slabiciune

Zona euro a inceput sa dea semne de revenire, dar statisticile sugereaza ca economia Marii Britanii s-a contractat in ultimele luni ale anului 2012.

Activitatea celor mai importante sectoare din Marea Britanie a scazut pentru prima oara in ultimii doi ani si la o rata mai rapida decat estimasera analistii chestionati de catre Reuters, in timp ce declinul firmelor din Franta, Italia si Spania a incetinit.

In Statele Unite, crearea de locuri de munca va avea o crestere modesta, iar in China s-a constatat o revigorare a mediului de afaceri. Europa va avea cresterea economica cea mai mica in 2013, potrivit Reuters.

Rob Wood, economistul sef al Berenberg Bank, a declarat ca economia Marii Britanii se contracta usor, iar aceasta situatie se va prelungi pentru urmatoarele doua trimestre.

Potrivit Reuters, cele mai recente statistici arata ca economia Marii Britanii a scazut cu 0,2% in ultimul trimestru din 2012.

Ministrul de Finante al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, a declarat saptamana trecuta ca zona euro a depasit criza datoriilor.

#economie zona euro, #economie marea britanie, #criza datorii zona euro , #Anglia