Atac cu drone aupra unor instalatii petroliere in Arabia Saudita

Marti, 14 Mai 2019, ora 14:34
4720 citiri
Atac cu drone aupra unor instalatii petroliere in Arabia Saudita
Image by Wolfgang Inderwies from Pixabay

Doua statii de pompare au fost vizate de un atac cu drone marti, langa capitala saudita Riad, ceea ce a fortat gigantul petrolier Aramco sa-si suspende operatiunile la un oleoduct important, a anuntat ministrul saudit al Energiei, Khalid al-Falih, informeaza AFP.

Inainte de aceasta, postul de televiziune Al-Massirah, aflat sub controlul rebelilor in Yemenul vecin, a informat in legatura cu o 'operatiune militara majora' impotriva unor tinte saudite, cu 'utilizarea a sapte drone' impotriva unor 'instalatii vitale' saudite.

Intr-o declaratie difuzata de agentia oficiala saudita SPA, Falih a anuntat ca doua statii de pompare au fost vizate marti de 'drone armate', ceea ce a provocat un 'incendiu' si 'pagube minore' la una dintre statii, inainte ca incendiul sa poata fi stapanit. Compania Aramco 'a luat masuri temporare si a intrerupt provizoriu operatiunile la oleoductul' Est-Vest care leaga Provincia orientala, o regiune saudita bogata in petrol, de Marea Rosie, a declarat el, condamnand acest 'atac terorist'.

Arabia Saudita intervine militar din 2015 in conflictul din Yemen, pentru a sustine guvernul in fata rebelilor houthi, sustinuti politic de Iran.

Duminica, 'acte de sabotaj' misterioase au fost comise impotriva a patru nave din Golf, dintre care doua petroliere saudite, potrivit autoritatilor Emiratelor Arabe Unite, tara aliata a Riadului.

Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita sunt aliati apropiati ai SUA, care nu au incetat sa-si inaspreasca tonul impotriva Teheranului, fie ca este vorba de dosarul nuclear sau de 'actiunile destabilizatoare' ale Teheranului in Orientul Mijlociu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac drone Arabia Saudita , #Arabia