Criza ucide zgarie-norii in fasa

Luni, 23 Martie 2009, ora 11:49
1310 citiri
Criza ucide zgarie-norii in fasa

Constructiile pentru aproximativ 11% din totalul noilor zgarie-nori la nivel mondial au fost amanate, din cauza crizei economice.

Din cele 1.324 de proiecte pentru zgarie-nori, la nivel mondial, la 142 constructiile au fost oprite, dintre care 29 se afla in Statele Unite, potrivit unei analize a companiei germane Emporis, preluata de Reuters.

Printre acestea se numara varful Spire din Chicago (foto), care ar urma sa fie cea mai inalta cladire din emisfera vestica, cu aproximativ 609 metri. Spire ar trebui terminat pana in 2012, o treime din cele 1.194 de apartamente de lux fiind deja vandute, printre care si cel mai scump penthouse, de 40 de milioane de dolari.

Dar, dupa ce s-a sapat fundatia, lucrarile au fost oprite din cauza crizei de credite.

De asemenea, s-a oprit constructia cladirii de un kilometru din Dubai, denumita Nakheel Tower. Potrivit unui raport HSBC, au fost amanate sau anulate proiecte de 75 de miliarde de dolari in Emiratele Arabe Unite.

Russia Tower din Moscova si Gran Torre Costanera din Santiago, Chile, au fost si ele stopate in faza de proiect.

Acest lucru a dus la pierderi masive de locuri de munca in domeniu. Doar in Statele Unite, doua milioane de muncitori in constructii au ramas fara serviciu, rata somajului pe acest domeniu fiind de 21,4%, cea mai mare dintre toate sectoarele.

#criza, # zgarie-nori, # amanare, # proiecte, # cladiri , #Arabia