Datoriile Dubai World nu sunt garantate de guvernul emiratului

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 15:23
1484 citiri
Datoriile Dubai World nu sunt garantate de guvernul emiratului

Datoriile holdingului Dubai World nu sunt garantate de guvern, a declarat luni directorul general al departamentului finantelor din emiratul Dubai, Abdel Rahman Al Saleh, intr-un interviu acordat postului public Dubai TV, citat de Bloomberg, citeaza NewsIn.

"Compania a primit finantari pe baza propriilor proiecte, nu a garantiei guvernului", a afirmat Al Saleh, intrebat daca guvernul garanteaza datoria.

"Creditorii trebuie sa-si asume partea lor de responsabilitate", a completat el.

Dubai World, holding detinut de stat, are datorii de 59 miliarde dolari si a solicitat saptamana trecuta un moratoriu de sase luni, pana dupa 30 mai 2010, pentru datoriile scadente.

Pietele au reactionat imediat, marile burse inregistrand o cadere importanta la finalul saptamanii trecute, in urma perspectivelor inregistrarii de pierderi din credite in Emiratele Arabe Unite - din care face parte emiratul Dubai - si de catre bancile straine.

Nakheel PJSC - divizia imobiliara a Dubai World, care trebuie sa ramburseze obligatiuni islamice de 3,52 miliarde dolari scadente in 14 decembrie - a cerut luni bursei din Dubai sa suspende titlurile sale de la tranzactionare pana la momentul in care va fi in masura sa informeze piata.

Bursele din Dubai si Abu Dhabi - capitala Emiratelor Arabe Unite - au deschis sedinta de luni in cadere libera, afectate de dificultatile emiratului Dubai de a-si achita datoriile, dupa ce au fost inchise patru zile pentru sarbatoarea musulmana Aid Al-Adha. La o ora de la deschidere, Bursa din Dubai scadea cu 7,2%, in timp ce Bursa din Abu Dhabi scadea cu 8,1%.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#datorii, #dubai, #guvern, #emirate, #finante , #Arabia