Geithner: Dolarul va ramane principala moneda de rezerva valutara

Joi, 16 Iulie 2009, ora 10:18
1540 citiri
Geithner: Dolarul va ramane principala moneda de rezerva valutara

Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, a primit asigurari in timpul unei vizite in Golf ca dolarul va ramane principala moneda de rezerva valutara a regiunii si a spus ca vrea sa reduca volatilitatea pretului petrolului, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

Spre finalul unei incursiuni de doua zile in Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite, Geithner si-a reinnoit, de asemenea, si promisiunea de a sprijini un dolar mai puternic, pentru calmarea temerilor investitorilor din Orientul Mijlociu.

"Aceasta este politica Statelor Unite si va ramane in continuare; vom sprijini un dolar mai puternic", a spus secretarul, adaugand ca nu a auzit de existenta unor temeri privind statutul monedei americane in timpul discutiilor cu liderii guvernului si din mediul de afaceri din Golf.

"Din punctul meu de vedere, dar si a altora de aici, dolarul va ramane principala moneda valutara", a adaugat acesta.

Geithner nu este ingrijorat din cauza nivelului ridicat de titluri de stat americane detinut de Arabia Saudita si a semnalat ca atunci cand riscurile sunt ridicate, investitorii, in mod normal, vor sa gaseasca cele mai sigure valori mobiliare pe care le pot gasi. 

 

#Geithner, # dolar, # moneda, # rezerva valutara , #Arabia