Lovitura de gratie pentru Statul Islamic: Se pregateste crearea unui STAT CRESTIN in Orientul Mijlociu sustinut de SUA si Israel

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 11:00
17539 citiri
Lovitura de gratie pentru Statul Islamic: Se pregateste crearea unui STAT CRESTIN in Orientul Mijlociu sustinut de SUA si Israel
Foto: opregadorpentecostal.blogspot.com

Organizatiile crestine din Orientul Mijlociu cer ajutorul SUA pentru crearea unui stat crestin in mijlocul lumii arabe, ca raspuns la aparitia asa-zisului stat islamic din Siria si Irak, controlat de gruparea terorista Daesh.

Philos Project, organizatie pro-israelita, care militeaza pentru implicarea pozitiva a crestinilor in Orientul Mijlociu, si ONG-ul In Defense of Christians au cerut sprijinul liderilor politici din Washington pentru a sustine crearea unui stat crestin in regiune, anunta IB Times.

Comunitatea crestina din Orientul Mijlociu este una dintre cele mai vechi din regiune, iar atacurile teroristilor Daesh impotriva crestinilor din Siria, Irak si alte tari din zona ii alarmeaza pe militantii pentru drepturile crestinilor.

"Cu totii avem tendinta de a sta in banca noastra si a ne vedea de vietile noastre. Numai ca aceasta nu este o optiune. Crestinii din Orientul Mijlociu vor fi in siguranta doar cand vor avea o patrie a lor, o baza pe care sa isi construiasca societatea", considera Robert Nicholson, presedintele Philos Project.

Organizatia sa a cerut Congresului american adoptarea unei rezolutii prin care sa fie recunoscuta infiintarea unei provincii crestine in Irak, unde cei persecutati din cauza religiei lor sa se poata intoarce in siguranta.

Militantii au identificat si zona unde ar trebui fondat statul crestin din Orientul Mijlociu: campia Ninive din Irak, la nord-vest de Mosul, un loc unde comunitatea crestinilor asirieni a prosperat pana in perioada recenta, cand a fost supusa persecutiilor de ordin religios.

De altfel, in ultimii ani, prigoana crestinilor din regiune a redus numarul membrilor acestei comunitati religioase din Irak de la 1,5 milioane la doar 500.000, dupa cum sustine revista Christian Science Monitor.

"Istoria ne-a dat exemple despre cum acest concept poate fi transpus in practica: Israelul, Armenia, Kurdistanul irakian sau chiar rezervatiile amerindiene din Statele Unite", insista Nicholson.

Parerea sa este impartasita si de Joseph Hakim, presedintele Uniunii Internationale Crestine, care a criticat in repetate randuri Administratia Obama pentru ca face prea putine pentru a proteja comunitatea crestina din Orientul Mijlociu.

"Crestinii au nevoie de un stat al lor si de aliante cu SUA si Israel. Altfel, fara lideri si fara o forta militara, crestinii nu au nicio sansa de a supravietui", a declarat Hakim intr-un interviu acordat Front Page Magazine.

#stat crestin Orientul Mijlociu, #persecutii crestini, #Stat Islamic, #cruciada moderna , #Arabia