Nici Arabia Saudita nu mai importa legume din UE

Marti, 07 Iunie 2011, ora 14:15
1392 citiri
Nici Arabia Saudita nu mai importa legume din UE

Dupa Rusia, si Arabia Saudita a interzis importurile de legume din UE, din cauza epidemiei E.coli, conform NewsIn.

Expertii sauditi in agricultura au declarat ca interdictia nu va afecta grav piata saudita de legume, deoarece tara importa numai din doua state europene - Olanda si Franta.

Vineri, Libanul a suspendat importurile de legume din UE si le-a crescut pe cele din Siria si Iordania pentru a acoperi deficitul. Qatarul i-a urmat exemplul sambata, interzicand castravetii, rosiile si alte legume de salata din Spania si Germania.

Ministrul agriculturii din Saxonia Inferioara, Gert Lindemann, spusese in weekend ca exista un lant clar care dovedeste ca sursa infectiei este o sera aflata la sud de Hamburg, la Uelzen, care intre timp a fost deja inchisa.

Sera respectiva cultiva o varietate de seminte pentru germeni, importate din diferite tari. Este vorba despre seminte de adzuki, alfalfa, broccoli, mazare, linte si fasole mung, toate cultivate pentru ca germenii lor sa fie consumati in salate. Semintele sunt cultivate in rasadnite mari si nu este clar cum a ajuns acolo bacteria E.coli. Doi angajati ai companiei - al carei nume nu a fost dat publicitatii - au dezvoltat simptome grave de diaree, iar intr-unul din cazuri cauza a fost E.coli.

Insa testele initiale de laborator din Germania au stabilit ca semintele germinate nu sunt responsabile pentru epidemia de E.coli, au anuntat luni oficiali. Anuntul a fost facut dupa testarea a 23 dintre cele 40 de mostre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#e.coli, #ecoli, #epidemie ecoli, #morti ecoli , #Arabia