OPEC face venituri record

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 18:14
1350 citiri
OPEC face venituri record

Veniturile OPEC (Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol) vor creste anul acesta, ajungand pana la maximul de 1000 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Estimarea privind venituri de 1.043 miliarde de dolari in acest an reprezinta o majorare substantiala, de 32,5%, fata de veniturile OPEC de 780 miliarde de dolari de anul trecut.

Administratia pentru Informatie in domeniul Energetic, divizia de statistica a Departamentului pentru Energie al SUA, a publicat noi prognoze, incluzand preturi mai mari la petrol si suplimentarea productiei in acest an.

OPEC, care controleaza 40% din livrarile de petrol la nivel mondial, beneficiaza de cotatia ridicata a barilului de petrol, de peste 100 de dolari, noteaza Financial Times.

Estimarea autoritatilor americane vine la numai cateva zile dupa ce o reuniune a OPEC s-a incheiat fara un acord de a majora productia pentru a reduce preturile.

Arabia Saudita nu a reusit sa convinga statele membre de utilitatea unei astfel de masuri, insa va recurge la o crestere unilaterala a livrarilor.

Anul trecut, Arabia Saudita a obtinut aproape o treime din veniturile totale ale OPEC.

#cotatie petrol, #opec, #petrol, #pret petrol, #venituri opec , #Arabia