Revoltele arabe, comparabile cu prabusirea Zidului Berlinului (Medvedev)

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 00:20
1459 citiri
Revoltele arabe, comparabile cu prabusirea Zidului Berlinului (Medvedev)

Revoltele din lumea araba pot fi comparabile cu cele care au avut loc in Europa Centrala, dupa prabusirea Zidului Berlinului, a precizat presedintele rus Dmitri Medvedev, informeaza Mediafax.

Schimbarile care se produc in Orientul Mijlociu si Africa de Nord (...) au un caracter istoric si pot deschide calea unor transformari comparabile celor care au avut loc in Europa Centrala, dupa prabusirea Zidului Berlinului", care a grabit destramarea blocului comunist, a declarat presedintele rus, potrivit unui text postat pe site-ul Kremlinului.

"Evenimentele din lumea araba au confirmat, inca o data, necesitatea de a efectua la timp reforme socio-economice", a adaugat el.

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, si-a exprimat ostilitatea fata de orice "ingerinta" in crizele din tarile arabe. Insa, occidentalii doresc sa obtina sustinerea Moscovei in cazul Siriei, tara in care regimul lui Bashar al-Assad se confrunta cu o contestare fara precedent.

De asemenea, Moscova s-a abtinut sa isi utilizeze dreptul de veto in Consiliul de Securitate al ONU, autorizand recurgerea la forta impotriva regimului colonelului Muammar Kadhafi, in Libia, dupa care a criticat sever interventia occidentalilor.

#medvedev, #revolte arabe, #revolte, #prabusire zid berlin, #revolte lumea araba , #Arabia