Seicii din Arabia Saudita incep sa imparta bani supusilor cu venituri mici

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 12:28
4288 citiri
Seicii din Arabia Saudita incep sa imparta bani supusilor cu venituri mici
Foto: CC0 Creative Commons

In Arabia Saudita va demara in luna decembrie un program de transfer de bani catre familiile cu venituri reduse afectate de masurile de austeritate ale Guvernului.

Cabinetul de ministrii de la Riad a anuntat ca platile catre familiile cu venituri mici vor incepe in data de 21 decembrie si vor fi revizuite trimestrial. In aceasi zi, ministrii au decis sa majoreze preturile la energie si electricitate, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, informeaza Bloomberg

Sumele de bani primite de familii vor varia in functie de veniturile lor si de numarul de membri. Platile vor fi efectuate in data de 10 a fiecarei luni, se arata intr-un document publicat de agentia de presa oficiala.

Guvernul saudit vrea sa reduca impactul asupra veniturilor familiilor provocat de masurile de reformare a economiei adoptate ca urmare a scaderii veniturilor din petrol. Pentru a evita sa recurga la economii, autoritatile de la Riad au renuntat la proiectele considerate ca nu sunt necesare, au redus subventiile si intentioneaza de asemenea sa introduca TVA.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, in primul trimestru din 2018, preturile la benzina urmeaza sa fie majorate cu aproximativ 80% in timp ce preturile la combustibil pentru avioane vor fi aduse la nivelul international dintr-un singur pas. De asemenea, preturile la benzina si alti combustibili precum motorina, kerosen si pacura vor fi majorate treptat pe parcursul mai multor ani.

Printul mostenitor Mohammed bin Salman vrea sa reduca dependenta de petrol a Arabiei Saudite. Planul sau vizeaza cresterea veniturilor care nu au legatura cu petrolul si vanzarea unor participatii la companiile de stat precum gigantul Saudi Aramco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Arabia Saudita ajutor financiar , #Arabia