Averile bogatilor se inmultesc. Asia naste cei mai multi noi miliardari - raport

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 14:15
1491 citiri
Averile bogatilor se inmultesc. Asia naste cei mai multi noi miliardari - raport

Cei mai multi miliardari au aparut in Asia in ultimele 12 luni, aici fiind aproape o treime din averea stransa de cei mai bogati oameni din lume, care a crescut cu 12%, la 7.300 miliarde de dolari, conform unui raport anual.

Averea miliardarilor a ajuns sa fie mai mare decat capitalizarea tuturor companiilor incluse in indicele Dow Jones Industrial Average, reiese din raportul realizat de firma de cercetare Wealth-X si banca elvetiana UBS in perioada iulie 2013 - iunie 2014, spun cei de la Financial Times.

Miliardarii controleaza in prezent aproape 4% din averea mondiala, in ultimele 12 luni aparand 155 de noi miliardari, totalul acestora ajungand la 2.325, cu sapte procente mai multi decat in intervalul anterior.

In ce oras sunt cei mai multi miliardari

New York este orasul cu cei mai multi miliardari, respectiv 103, fiind urmat de Moscova (85), Hong Kong (82), Londra (72) si Beijing (37).

De marti, Masayoshi Son, fondatorul SoftBank, a devenit cel mai bogat japonez, cu o avere de 16,6 miliarde de dolari, depasindu-l pe fondatorul Fast Retailing, Tadashi Yanai.

Europa, cu 775 de miliardari, este continentul unde sunt cei mai multi dintre acestia si este cea mai mare parte a averii lor (2.370 miliarde de dolari), in timp ce Asia a inregistrat cea mai mare crestere a averii in intervalul mentionat, de 18,7%.

Numarul miliardarilor din Asia a crescut cu 10% in perioada iunie 2013-iulie 2014, in aceasta gategorie intrand 52 de noi persoane, dintre care 33 sunt din China.

America de Nord, continentul unde, in 2013, se gasea cea mai mare parte a averii miliardarilor, a fost depasita de Europa.

SUA ramana tara cu cei mai multi miliardari, respectiv 571, urmata de China (190) si Marea Britanie (130), care a urcat pe pozitia a treia in locul Germaniei (123).

Cum au aparut noii miliardari

In raportul Wealth-X - UBS se arata ca multi dintre noii miliardari au aparut prin transferul averii catre mostenitori.

"Cu toate acestea, una dintre caracteristicile comune ale lumii miliardarilor este antreprenoriatul", se arata in raport, companiile precizand ca 81% dintre miliardari si-au obtinut ei insisi averea.

Miliardarii si-au majorat numeralul detinut, sau echivalentul in numerar al actiunilor sau obligatiunilor, in ultimele 12 luni la o medie de 600 de milioane de dolari, fata de 560 de milioane de dolari in intervalul anterior, reprezentand 19% din averea totala.

Wealth-X si UBS au aratat ca acest nivel al cantitatii de numerar arata ca multi miliardari sunt "in asteptarea momentului optim de a face alte investitii".

#avere miliardari, #raport miliardari, #Asia miliardari , #Asia