Bursele asiatice scad, din cauza ingrijorarilor fata de criza din Europa

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 08:22
1253 citiri
Bursele asiatice scad, din cauza ingrijorarilor fata de criza din Europa
Bursele din Asia

Bursele asiatice au scazut, joi, pe fondul temerilor privind lipsa unui plan consensual pentru rezolvarea crizei datoriilor din Europa.

Astfel, indicele japonez Nikkei 225 a scazut cu 1,1%, Hang Seng (Hong Kong) cu 2%, in timp ce Kospi (Coreea de Sud) a pierdut 0,5%.

Indicii de referinta ai burselor din Singapore, Taiwan, China continentala, Indonezia si Australia au scazut, de asemenea, informeaza Associated Press .

Ingrijorarile privind o posibila inrautatire a situatiei din Europa au facut ca reticenta sa domine pietele in continuare. Astfel, pietele asiatice se asteapta ca guvernul grec sa treaca printr-un proces de restructurare a datoriilor sale, ceea ce ar putea da inca o lovitura severa unei economii europene deja fragile.

In plus, intalnirea informala a liderilor UE, ai FMI si Bancii Mondiale din Germania, de joi, in vederea pregatirii summit-ului din acest weekend, a determinat scaderi la nivelul pietei, accentuate si de declaratia presedintelui francez Nicolas Sarkozy, care a marturisit ca Germania si Franta se afla intr-un impas in chestiunea extinderii fondului salvarii din regiune.

In consecinta, Dow Jones a inchis in scadere (cu 0,6%), Standard &Poor 500 cu 1,3%, in timp ce Nasdaq a coborat cu 2%, marcat si de raportarile sub asteptari ale Apple.

De cealalta parte a Oceanului, guvernul SUA a anuntat ca exista semne bune pentru piata imobiliara, care a inregistrat, in septembrie, cel mai bun ritm de crestere din ultimele 17 luni.

Numai ca aceste date incurajatoare au fost umbrite de viziunea sumbra a FED asupra economiei.

Si cotatia petrolului a fost pe un trend de scadere. Pretul barilului de petrol a coborat la 85,86 de dolari, cu 42 de centi mai putin decat cotatia anterioara.

#burse asiatice evolutie, #cotatii petrol, #criza economica Europa , #Asia