Catastrofele naturale au costat in acest an 50 mld.dolari

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 12:11
1246 citiri
Catastrofele naturale au costat in acest an 50 mld.dolari

Catastrofele naturale din acest an au generat costuri de circa 50 de miliarde de dolari, un sfert fata de nivelul de la sfarsitul lui 2008, potrivit estimarilor prezentate marti de grupul de reasigurare Munich Re. 

Munich Re, cel mai mare grup de reasigurare din lume dupa venituri, a aratat intr-un raport ca, in timp ce costurile catastrofelor naturale din acest an se plaseaza cu mult sub media de 115 miliarde de dolari pe an a ultimilor 10 ani, trendurile indica o crestere a incidentei si violentei dezastrelor meteorologice, relateaza Mediafax.

Pierderile asigurate, respectiv costurile care trebuie suportate de companiile de asigurare si reasigurare, sunt estimate la circa 22 miliarde dolari, mai putin de jumatate fata de valoarea de anul trecut.

Cel mai costisitor dezastru natural din 2009 a fost furtuna Klaus, care a afectat nordul Spanei si sud-vestul Frantei in ianuarie si a generat costuri de 5,1 miliarde de dolari, din care trei miliarde de dolari pierderi asigurate.

In ceea ce priveste pierderile de vieti omenesti, Asia este continentul afectat cel mai sever de catastrofe naturale.

Munich Re aminteste de cutremurul care a provocat moartea a 1.200 de persoane in Sumatra si de cei 1.700 de morti lasati in urma de mai multe furtuni care au lovit in acest an Vietnamul si Taiwanul.

Compania germana a aratat ca fenomenele meteorologice extreme au continuat sa creasca in incidenta si intensitate in 2009, trendul indicand pierderi tot mai mari generate de astfel de catastrofe in urmatorii ani.

Catastrofele naturale provocate de fenomene meteorologice extreme au generat costuri totale de circa 1.600 miliarde de dolari din 1980 pana in prezent. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#catastrofe, # naturale, # cost, # dolari , #Asia