Dell vrea 100 mld. dolari pe an

Vineri, 07 Aprilie 2006, ora 14:24
1090 citiri

Cel mai mare producator de computere din lume, Dell, a anuntat ca are capacitatea de a-si dubla veniturile anuale la 100 miliarde de dolari.Cel mai mare producator mondial de computere personale a avut incasari totale de 55,9 miliarde de dolari in anul 2005, dar cresterea afacerilor inregistrata a fost sub avansul previzionat de analisti. Obiectivul precedent al Dell era atingerea unei cifre de afaceri de 80 miliarde de dolari pana in 2008 sau 2009.

Obligat de concurenta, Dell a diminuat anul trecut preturile modelelor de computere personale mai putin performante (de tip entry-level), reusind in schimb sa castige cota de piata in detrimentul rivalilor sai.

Veniturile obtinute in Europa, Orientul Mijlociu si Asia si regiunea Asia-Pacific, inclusiv Japonia, au crescut totusi cu 21%.

Dell intentioneaza sa dezvolte activitatile de servicii in domeniul computerelor si de producere a dispozitivelor de stocare de date. De asemenea, compania americana urmareste comercializarea unui numar mai mare de computere de tip notebook, segment care a inregistrat, anul trecut, o crestere de 42%.

Bloombiz.ro

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.