Levi Strauss, in cadere libera

Miercuri, 09 Iulie 2008, ora 10:53
1657 citiri
Levi Strauss, in cadere libera

Producatorul american de imbracaminte Levi Strauss & Co a afisat, marti, o scadere de 98% a profitului net trimestrial, afectat de costurile implementarii unui nou sistem de de suport pentru servicii, ce a dus la intarzieri ale livrarilor si a afectat vanzarile din Statele Unite, relateaza Reuters. Levi Strauss a inregistrat in al doilea trimestru un profit net de 1 milion dolari, comparativ cu 46 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele au pus capat brusc unei perioade de doi ani de profituri semnificative pentru companie, care si-ar revenit dupa ani de vanzari scazute.


Levi Strauss a mentionat ca, in majoritatea pietelor mondiale, inclusiv in Statele Unite, s-au inregistrat cheltuieli de consum reduse si a precizat ca restul anului va reprezenta o provocare.


"Nu suntem ajutati de climatul economic existent pe pietele unde suntem prezenti", a declarat directorul executiv John Anderson.


Multi dintre factorii care au afectat nivelul cheltuielilor de consum din Statele Unite, printre care scumpirea petrolului si a alimentelor, se intalnesc acum si in unele dintre pietele din Europa si din Asia, a mai spus Anderson.


Extinderea retelei de vanzare a diminuat, de asemenea, profitul, a mai anuntat compania. Levi Strauss detine si opereaza 48 magazine in Statele Unite si urmareste sa deschida noi puncte de vanzare.


Veniturile au scazut cu 8%, de la 1,02 miliarde dolari, in cel de-al doilea trimestru din 2007, la 936 milioane dolari, anul acesta. Mediul economic slab a afectat rezultatele din regiunea americana, unde vanzarile au scazut cu 19%, a anuntat compania.