S&P ameninta statele Asiei cu retrogradarea ratingului

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 16:52
1220 citiri
S&P ameninta statele Asiei cu retrogradarea ratingului
S&P ameninta Asia cu retrogradarea ratingului

Agentia de evaluare Standard & Poor (S&P) a amenintat tarile din Asia ca urmeaza pe lista reducerilor de rating. S&P a retrogradat, vineri, mai multe state din zona euro, printre care Franta si Austria.

"Este clar ca riscurile la nivel mondial au crescut si ca va fi nevoie de un mediu de operare mai provocator, chiar si pentru regiunea Asia-Pacific", a declarat Ian Thompson, director de management si ofiter de credite la S&P, intr-un interviu citat de Business Insider.

Principalele ingrijorari care planeaza asupra Asiei reprezinta incetinirea cererilor de export din Europa si o inasprire a conditiilor de creditare.

Decizia Standard & Poor's (S&P) de a cobori ratingurile a noua tari din zona euro arata ca Europa trebuie sa intensifice actiunile de stimulare a cresterii economice, a declarat duminica minsitrul britanic de Externe William Hague.

Analistii S&P considera ca riscurile generate de criza sunt tot mai amenintatoare, aparand astfel decizia de a retrograda simultan ratingurile a noua tari din zona euro.

Riscurile din zona euro sunt inclinate catre inrautatire, potrivit prognozelor S&P pe o perioada de pana la doi ani, astfel ca sunt posibile noi retrogradari, a mai spus Kraemer.

#S P reducere rating, #reducere rating Franta , #Asia