Villeroy&Boch a inregistrat o cifra de afaceri de 434,8 milioane de euro in primul semestru

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 14:25
1183 citiri
Villeroy&Boch a inregistrat o cifra de afaceri de 434,8 milioane de euro in primul semestru

Grupul Villeroy&Boch a inregistrat o cifra de afaceri de 434,8 milioane de euro pentru prima jumatate a anului 2008, in crestere cu 3,8% fata de primul semestru din 2007, iar in aceasta perioada profitul Grupului a crescut pana la 9,3 milioane de euro, a anuntat miercuri compania. Divizia Bathroom&Wellnes a producatorului de placi ceramice si obiecte sanitare a contribuit cu 278,7 milioane de euro la cresterea cifrei de afaceri, cu 2,3% mai mult comparativ cu anul precedent. Potrivit reprezentantilor companiei, evolutia afacerilor s-a desfasurat in mod diferit in pietele in care Grupul activeaza: in Germania si in Franta cifra de afaceri a inregistrat o scadere de 4%, in timp ce in pietele din Europa de Vest, s-a raportat o crestere de 4%.


In Europa de Est, divizia Corporate a inregistrat o crestere de 19%, iar tarile din Asia o crestere mai mare, de 27%. Compania si-a creat o baza solida in vederea extinderii pe pietele asiatice prin ultima achizitie din Thailanda. In schimb, in America, din cauza crizei subprime, cifra de afaceri a inregistrat o scadere de 18% in primul semestru din 2008.


Cifra de afaceri a diviziei Corporate de "Arta si Cultura Mesei " a crescut cu 6,7% pana la 156,2 milioane de euro in primul semestru din 2008. Compania anunta o crestere semnificativa a cifrei de afaceri nu doar pe piata germana (5,4%) si in alte piete europene, dar si in Rusia, Asia si Orientul Mijlociu. In schimb, in Statele Unite ale Americii situatia economica negativa a afectat si activitatea diviziei " Arta si Cultura Mesei ".


Villeroy&Boch estimeaza o crestere continua pana la sfarsitul lui 2008, la fel ca in prima jumatate a acestui an. "In pofida mediului economic dificil, vom continua in mod constant strategia noastra de internationalizare", a declarat purtatorul de cuvant al Comitetului Director, Frank Goring.


Villeroy&Boch cu sediul central in Germania, la Mettlach, are 24 de fabrici de productie situate in 12 tari europene, in Mexic si Thailanda. Gama de produse include articole din cele trei divizii ale companiei: Bathroom&Wellnes, Tableware, Tiles. Compania, listata la bursa, are aproximativ 10.000 de angajati. Cu o istorie de 260 de ani, Villeroy&Boch este, astazi, un brand european de lifestyle, prezent in 125 de tari. Concernul german a achizitionat in 1996 producatorul roman de obiecte sanitare, Mondial Lugoj.