Australia, cea mai fericita natiune din lume

Marti, 28 Mai 2013, ora 09:51
1861 citiri
Australia, cea mai fericita natiune din lume

Australia ocupa din nou locul intai in topul celor mai fericite natiuni industrializate din lume, potrivit unui raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), facut public marti.

Raportul OCDE, intitulat "Better Life Index", compara standardele de viata din 34 de state dezvoltate si in curs de dezvoltare, tinand cont de 11 criterii care afecteaza nivelul de trai al cetatenilor, printre care se numara nivelul veniturilor, oportunitati educationale, de obtinere a unei locuinte sau a unui loc de munca sau nivelul sistemului de sanatate.

Potrivit raportului publicat marti dimineata la Paris, 84% din australieni sunt multumiti de viata lor, peste media de 80% a statelor examinate de OCDE.

Participantii au afirmat ca au intr-o zi obisnuita mai multe experiente pozitive, precum sentimentul de odihna, mandrie privind o realizare sau de bucurie decat experiente negative.

Australienii sunt mai fericiti chiar decat canadienii sau suedezii, natiuni faimoase pentru standardele de viata ridicate.

Nivelul de ocupare a fortei de munca este, de asemenea, mai mare in Australia, de 73%, comparativ cu medie de 66% pentru persoanele cu varste intre 15 ani si 64 de ani.

#Australia cea mai fericita natiune, #raport ocde Australia, #Australia tara fericita , #Australia