Australienii vor continua sa se confrunte cu efectele crizei

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 16:22
1010 citiri
Australienii vor continua sa se confrunte cu efectele crizei

Premierul Kevin Rudd i-a avertizat sambata pe australieni sa se astepte la noi constrangeri financiare, in contextul in care economia tarii iese din recesiune, iar somajul va continua sa creasca, scrie Newsin.

Australia a reusit sa evite pana acum efectele dure ale crizei economice globale, datorita pachetelor de stimuli implementate de guvern.

"Prosperitatea viitoare a Australiei va depinde de capacitatea noastra de a lua decizii dure si de reducere a cheltuielilor, in contextul in care economia incepe sa isi revina", a spus Rudd.

Rata somajului
din Australia a atins un maxim al ultimilor sase ani in iunie, cand a urcat la 5,8%, comparativ cu 5,7% in mai, dar sub estimarile analistilor.

Analistii mizau pe o crestere de pana la 5,9%.

Datele oficiale au aratat ca numarul celor care si-au pierdut locul de munca a fost de 21.400.

Guvernul a implementat un pachet de stimuli de 42 miliarde dolari australieni (33 miliarde dolari), menit sa sprijine 90.000 de locuri de munca in urmatorii doi ani.

Pana acum, acest pachet a ajutat economia sa nu intre in recesiune.

Pachetul de stimuli include reduceri de taxe pentru majoritatea australienilor, scutiri fiscale pentru companiile mici si finantarea construirii de case noi si scoli.

Astfel, numarul australienilor fara un loc de munca a ajuns la 668.400 in iunie.

Guvernul estimeaza ca produsul intern brut (PIB) al Australiei va scadea cu 0,5% in anul fiscal ce se va incheia in 30 iunie.

Oficialii mizeaza pe o crestere de 2,25% in 2010-2011.

Economia australiana a crescut cu 0,4% in primele trei luni din 2009, dupa o comprimare de 0,5% in perioada octombrie-decembrie 2008.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#de, #economie, #loc, #munca, #recesiune, #taxe , #Australia