Euro se depreciaza la minimul ultimelor 8 luni, in fata dolarului

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 20:15
1292 citiri
Euro se depreciaza la minimul ultimelor 8 luni, in fata dolarului

Euro a scazut la minimul ultimelor opt luni in fata dolarului,chiar inainte ca ministrii europeni de finante sa se adune astazi pentru a cantari amenintarea pe care un eventual faliment al statului elen ar putea sa o aduca.

Moneda europeana s-a depreciat pentru a doua zi la rand inaintea intalnirii in care oficialii europeni urmau sa discute modalitatile de aparare ale bancilor in fata crizei datoriilor si sa ia in considerare cresterea fondului de salvare, potrivit The San Francisco Chronicle.

Yenul s-a apreciat in fata dolarului, imediat dupa publicarea unui sondaj care a aratat ca starea marilor producatori japonezi a ramas sub nivelul inregistrat inaintea cutremurului din martie.

"Criza europeana se va intinde, probabil, pe mai multe luni. Iar o criza prelungita inseamna ca moneda euro va continua sa scada", a declarat Imre Speizer, strateg in cadrul Westpac Banking Corp., cel de-al doilea creditor ca marime din Australia.

Euro s-a depreciat cu 0.3% pana la 1.3341 dolari, la ora 8:30 in Londra, de la valoarea de 1.3387 inregistrata la New York saptamana trecuta. Scaderea vine dupa un declin de pana la 1.3342, cea mai slaba valoare a monedei din luna ianuarie pana acum.

Moneda unica europeana a scazut cu 0.6% pana la 102.53 yen, de la valoarea de 103.12 yen, inregistrata la 30 septembrie, cand pierduse deja 1.3 procente. Dolarul s-a depreciat cu 0.3% fata de yen, ajungand pana la valoarea de 76.86 yen.

Dolarul australian a scazut si el cu 0.3% pana la 96.37 centi americani, dupa ce a scazut pana la 95.93 centi americani, cea mai mica valoare de la 1 decembrie 2010.

Pietele financiare din Australia, China si Coreea de Sud sunt inchise astazi pentru sarbatori nationale.

Indicele MSCI Asia Pacific a scazut cu 2.8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro depreciere dolar, # dolar, # euro, # raport euro dolar , #Australia