Fondatorul Wikileaks, candidat la alegerile senatoriale din Australia

Sambata, 17 Martie 2012, ora 19:20
1489 citiri
Fondatorul Wikileaks, candidat la alegerile senatoriale din Australia

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, consemnat la domiciliu in Regatul Unit, a decis sa candideze la alegerile senatoriale din Australia, care vor avea loc in 2013, a anuntat site-ul sambata pe reteaua de socializare Twitter, informeaza AFP.

De nationalitate australiana, Assange, al carui site a devenit celebru in 2010 prin publicarea de documente militare secrete despre Irak si Afganistan si de telegrame diplomatice americane, este in arest la domiciliu in Regatul Unit de peste un an.

El asteapta ca justitie britanica sa se pronunte definitiv in legatura cu mandatul de arestare emis impotriva sa de Suedia intr-un dosar de viol si agresiuni sexuale, fapte pe care el le respinge.

'Am aflat ca este posibil ca Julian Assange sa candideze la senatul australian, desi este consemnat la domiciliu', se spune pe site-ul WikiLeaks. 'Julian a hotarat sa candideze', potrivit aceleiasi surse.

'Statul (australian) pentru care va candida Julian va fi anuntat in timp util', potrivit aceleiasi surse.

Guvernul australian a condamnat de mai multe ori site-ul WikiLeaks, premierul Julia Gillard considerandu-l "total iresponsabil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fondator Wikileaks alegeri Australia, #Wikileaks Australia, #alegeri senatoriale Australia , #Australia