Nu stii unde sa-ti plasezi banii? Vezi TOPUL celor mai sigure banci din lume

Marti, 23 August 2011, ora 19:07
3188 citiri
Nu stii unde sa-ti plasezi banii? Vezi TOPUL celor mai sigure banci din lume

Intr-o economie globala, afectata de criza, cuvintele "siguranta" si "banci" ofera multa incertitudine. Cei de la Global Finance au reusit sa realizeze un top al celor mai sigure banci din lume, potrivit CNBC.

Kuwait

Cea mai sigura banca este Banca Nationala a Kuwait. Sub supravegherea bancii central, in Kuwait se afla cinci banci comerciale, sase banci islamice si o banca specializaya, impreuna cu noua banci internationale.

Potrivit Bancii Cnetrale, Banca Nationala a Kuweit-ului are 75 de sucursale in tara si 14 sucursale in strainatate. Potrivit declaratiilor pe 2010banca a inregistrat 1,07 milairde de dolari profit, 46 de miliarde de dolari in active.

Emiratele Arabe Unite

Cea mai sigura banca este Banca Nationala din Abu Dhabi.

A doua banca ca marime din Emiratele Arabe Unite, Banca Nationala Abu Dhabi este cea mai sigura din aceasta tara. Cu active totale de 67 de miliarde de dolari si o capitalizare de piata de 8,6 miliarde de dolari, banca este detinuta 70% de stat.

Banca este listata la Abu Dhabi Securities Exchange si este evaluate de Moody la Aa3, A+ de catre S&P si AA- de catre Fitch.

Japonia

Pentru al doilea an la rand, Banca Shizuoka este cea mai sigura banca din statul Asiatic, cu un profit net de 463 milioane de dolari in 2010.

Banca opereaza cu 167 de sucursale in Tokyo, Osaka, Nagoya si Shizuoka.

Shizuoka are un plafon de piata de aproximativ 6,55 miliarde de dolari.

China

Pentru prima data in istorie, o institutie bancara chineza se afla in top. Banca de dezvoltare din China se afla sub controlul direct de la Consiliul de Stat. guvernatorul bancii, Chen Yuan, este secretar in cadrul Comitetului Municipal Beijing.

Potrivit raportului financiar al bancii din 2010, activele totale se ridica la aproximativ 800 de miliarde de dolari  si aproximatib 705 miliarde de dolari in imprumuturi restante.

Italia

Cea mai sigura banca din Italia este Cassa Depositi e Prestiti, cu aproximativ 356 miliarde de dolari in active in 2010. Potrivit companiei, principal surrsa de finantare este emisiunea de obligatiuni postale, care sunt garantate de catre guvernul Italian si introduce prin intermediul serviciului postal Italian. Aceste obligatiuni sunt considerate de catre multi investitori italieni investitii de refugiu. Banca finanteaza de asemenea, drumuri, cladiri publice si proiecte publice mari.

Cassa Depositi e Prestiti este membru fondator al Long-Term Investors Club, impreuna cu alte institutii europene.

Finlanda

Banca Pohjola este cea mai sigura banca din Finlanda.

Tranzactionata la Bursa din Helsinki, institutia are un capital de 2,4 miliarde de dolari din august 2011. Banca are peste 580 de sucursale in Finlanda, 3,7 miliaone de clienti si 420.000 de firme client.

SUA

Bank of New York Mellon este cea mai sigura banca din SUA. In top se mai gasesc si PMorgan Chase, Wells Fargo, US Bancorp, Northern Trust si CoBank ACB.

BNY Mellon este a saptea banca ca marime din SUA, cu 200 de miliarde de dolari investiti in bunuri in T2 din 2011.

Suedia

Nordea Bank se afla in topul eclor mai sigure banci din Suedia, alaturi de Svenska Handelsbanken.

Nordea Bank are 11 milioane de clienti si 1400 de sucursale.

Printre actionarii bancii se numara Sampo Grup, un grup bancar finlandez cu 21,3% din companie si Guvernul Suediei cu 13,5%.

Singapore

Cea mai sigura banca din tara este DBS Bnak, cu 200 de sucursale in 50 d eorase asiatice, 4 milioane de clienti in Singapore si un million in Hong Kong.. 85% din profitul annual vine din Hong Kong, potrivit unui raport al companiei.

DBS detine un rating d ecredit de la Moody de Aa1. Listata la Bursa din Singapore, DBS a fost desemnata cea mai sigura banca din Asia.

Marea Britanie

HSBC Holdings  este cea mai sigura banca britanica, cu un capital de 149,6 miliarde de dolari.

Banca este listata la Bursa din New York si a primit ratingul Aa2 de la agentia Moody si AA de la Fitch.

Australia

National Australia Bank Limited si Commonwealth Bank sunt cele mai sigure banci din Australia.

Commonwealth Bank of Australia este unul din cele mai importante patru grupuri bancare din Australia, cu active de 683 de miliarde de dolari in decembrie 2010.

Canada

Royal Bank of Canada se afla pe primul loc in acest stat, cu 18 milioane de clienti.

Institutia financiara opereaza in 56 de state si are un capital de 72,8 miliarde de dolari.

Spania

Cu toate ca in Spania exista tensiuni economice din cauza crizei financiare, Banco Santander se afla pe locul 10 in clasamentul celor mai sigure banci din lume.

Banca opereaza in Europa, Asia, America si Africa, cu 1,2 miliarde de euro in active in T1 din 2011.

Luxemburg

Banque et Caisse d’Épargne de l’État este o banca a guvernului, insa ofera servicii ca orice alta banca comerciala, inclusive retail si private banking.

Banca a raportat aproximativ 38,01 miliarde de euro in active in 2010, cu un venit net anual de 185 de milioane de euro.

Elvetia

Zurcher Kantonalbank ocupa locul 4 in topul celor mai sigure banci din lume, cu 126 de miliarde de dolari in bunuri.

De asemenea, institutia financiara elvetiana a primit ratingul de AAA de la Moody, S&P si Fitch.

Olanda

Bank Nederlandse Gemeenten este detinuta in proportie de 50% de catre Guvern, cealalta jumatate fiind detinuta de municipalitati.

Activele totale ale bancii sunt in valoare de 118,5 miliarde de euro. Institutia a fost evaluata cu ratingul de AAA de catre S&P, Moody SI Fitch.

Franta

Aflata pe locul 2 in acest top, Caisse des Depôts et Consignations (CDC) este o institutie financiara publica se afla nu a simtit criza europeana, ci a inregistrat o crestere de 35% a profitului intre 2007 si 2009.

Germania

kfW este o institutie publica, in consecinta statul garanteaza pentru obligatiunile, imprumuturile si tranzactiile efectuate de companie.

#banci, #institutii financiare, #top banci sigure, #top global finance , #Australia