O australianca, pe cale sa devina cea mai bogata femeie din lume

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 10:30
2424 citiri
O australianca, pe cale sa devina cea mai bogata femeie din lume

Australianca Gina Rinehart este pe punctul de a deveni cea mai bogata femeie a lumii dupa ce si-a dublat avererea la 20,63 de miliarde de dolari in aceasta saptamana.

Rinehart, care conduce gigantul Hancock Prospecting a ummplut prima pagina a ziarelor anul trecut cand Citigroup a evaluat-o la 11 miliarde de dolari, observand faptul ca ar putea detine titlul de cel mai bogat om din lume, in cazul in care preturile materiilor prime vor ramane ridicate in urmatorii ani, potrivit Business Insider.

Acum, o noua investitie de la gigantul sed-coreean POSCO a adus-o cu un pas mai aproape de ideal. Posco a confirmat ca va cheltui aproximativ 1,5 miliarde de dolari pentru o participatie de 15% in compania miniera a lui Rinehart, ceea ce ofera proiectului o valoare totala de aproximativ 10 miliarde de dolari.

Gina Rinehart castiga si din alte active, investitii non-miniere. Averea sa nu este insa departe de cea a mostenitoarei Walmart, Christy Walton, pe care Forbes a evaluat-o la 24,5 miliarde de dolari.

In cazul in care averea lui Rinehart continua sa creasca in acelasi ritm, aceasta ar putea deveni cea mai bogata persoana din lume, clasandu-l pe Carlos Slim cu o avere de 63 de miliarde de dolari pe locul doi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gina rinehart avere, #avere australianca, #avere companii miniere, #gina rinehart companie miniera , #Australia