Studiu: Australia, "cea mai fericita tara"

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 10:07
2411 citiri
Studiu: Australia, "cea mai fericita tara"

Australia s-a clasat pe primul loc intr-un clasament al tarilor cu cel mai inalt standard de viata (Better Life Index), realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).

Australia a fost intr-o mai mica masura afectata de criza financiara mondiala. Populatia din cel de-al cincilea continent nu sufera in prezent de lipsa locurilor de munca, rata somajului, conform evaluarilor efectuate in luna aprilie, situandu-se in jurul a 4,9%, in conditiile in care in Europa somajul se ridica la 10,9%, iar in SUA la 8,1%.

In plus, Australia inregistreaza in prezent un boom economic, alimentat de cresterea cererii la minereul de fier si carbune, in care abunda aceasta tara, mentioneaza expertii OECD.

Calitatea vietii de pe cel de-al cincilea continent ar putea fi motiv de invidie pentru restul lumii. Astfel, 85% dintre australienii chestionati si-au evaluat starea lor de sanatate ca fiind "excelenta". De asemenea, australienii dispun de suficient timp liber pentru a acorda o atentie cuvenita familiei. Conform statisticilor, in medie, un barbat australian isi dedica trei ore pe zi copiilor si treburilor casnice.

Astfel, Australia poate fi numita fara rezerve o "tara fericita", conform clasamentului intocmit de OECD, organizatie ce include 34 de tari.

In topul primelor zece "cele mai fericite tari" figureaza, de asemenea, Danemarca, Elvetia, Norvegia, SUA, Suedia, Canada, Olanda, Luxemburg si Noua Zeelanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Australia standard viata, #tari standarde viata, #Australia boom economic, #Australia tara fericita , #Australia