Top 10 tari ce stau pe munti de minereuri si metale

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 13:36
55068 citiri
Top 10 tari ce stau pe munti de minereuri si metale

Cupru, bauxita, fier si alte bogatii din aceasta categorie pot fi mult mai valoroase decat orice alte resurse naturale. Mai ales, in cazul Africii de Sud, a Rusiei si a Australiei, cele mai bogate state din lume in minereuri si metale.

Iata care sunt statele cu cele mai mari resurse de metale si minerale, conform unui raport realizat de Citi si preluat de BusinessInsider.

Locul 10 - Peru

Peru are rezerve de metale si minereu in valoare de 328 de miliarde de dolari. Din totalul rezervelor, 68% este cupru, 11% aur si 10% zinc.

Locul 9 - Ucraina

Vecinii nostri detin metale si minereuri in valoare de 516 miliarde de dolari, 99% din total fiind minereu de fier.

Locul 8 - SUA

Statele Unite au rezerve de 613 miliarde de dolari. SUA stau cel mai bine la rezervele de cupru (20% din total) si cele de minereu de fier (19%).

Locul 7 - Chile

Statul sud american are minereu si metale in valoare de 661 miliarde de dolari. Tot cuprul este gasit in cantitatea cea mai mare si aici (85% din total), statul avand doar 8% din totalul rezervei in aur.

Locul 6 - China

Peste 50% din rezervele Chinei sunt de minereu de fier, 15% cupru si 8% zinc.

Locul 5 - Brazilia

Averea miniera a Braziliei se ridica la 726 miliarde de dolari. Din totalul rezervelor, 70% sunt de minereu de fier, 8% de bauxita si 8% de nichel.

Locul 4 - Canada

Rezerva Canadei se imparte in carbonat de potasiu (79%), minereu de fier (65) si nichel (5%). Valoarea totala a mienereurilor si metalelor canadiene este de 1.000 miliarde de dolari.

Locul 3 - Australia

Australia are rezerve in valoare de 1.588 miliarde de dolari, impartite in minereu de fier (46%), nichel (22%), bauxita (12%) etc.

Locul 2 - Rusia

Din clasament nu putea lipsi Rusia, stat cu rezerve miniere in valoare de 1.636 miliarde de dolari. Din totalul metalului si minerelui, 49% este fier, 20% carbonat de potasiu si 14% platina.

Locul 1 - Africa de Sud

Pe locul intai in top este Africa de Sud, cu rezerve ce valoreaza 2.494 miliarde de dolari, in mare parte de platina (91%).


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mină strategică pentru producția europeană, concesionată de statul român. Firma, susținută de un fond american, vrea să investească un miliard de dolari
Mină strategică pentru producția europeană, concesionată de statul român. Firma, susținută de un fond american, vrea să investească un miliard de dolari
O mină de magneziu din România ar fi vârful de lance al Uniunii Europene, în încercarea blocului comunitar de a-și reduce dependența de China, conform presei internaționale. O firmă,...
#aur, #bogatie, #cele mai bogate state, #exploatare miniera, #mina, #rezerva miniera , #Australia