Austria: Decizia S&P incrimineaza incapacitatea Europei de a actiona

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 16:59
1328 citiri
Austria: Decizia S&P incrimineaza incapacitatea Europei de a actiona
Ministrul austriac al Finanţelor, Maria Fekter

Retrogradarea Austriei de catre Standard & Poor's (S&P) reprezinta o incriminare a incapacitatii Europei de a actiona urgent si ar trebui "sa dea trezirea" in privinta reducerii datoriei de stat si a deficitelor, a declarat sambata ministrul austriac al Finantelor, Maria Fekter.

Fekter a cautat sa minimizeze, intr-un interviu difuzat sambata la un post de radio, potentialul impact al coborarii ratingului de la AAA la AA+ de catre S&P asupra costurilor de finantare suportate de stat, relateaza Reuters.

S&P a retrogradat vineri noua tari din zona euro, inclusiv doua cu rating AAA - Austria si Franta - si a modificat perspectiva la negativa pentru alte trei state cu nota maxima - Olanda, Finlanda si Luxemburg.

Calificativul Austriei, cotat acum la AA+ de S&P, a primit perspectiva negativa de la agentie. Ratingul Austria si Franta au rating triplu A la Moody's si Fitch.

"Toata Europa a fost afectata, asa ca emisiunile noastre de obligatiuni de stat ar trebui sa fie bine primite. Este insa un semnal foarte clar, deoarece stim care sunt problemele. Zona euro este prea instabila, iar masurile sunt implementate prea incet", a afirmat Maria Fekter.

#Austria retrogradare Franta, #retrogradare Franta rating AAA, #retrogradare rating Franta , #Austria