Austria s-ar putea implica in proiectul South Stream

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 15:29
1044 citiri
Austria s-ar putea implica in proiectul South Stream

Austria este deschisa cooperarii cu Rusia in realizarea proiectului South Stream, a declarat seful diplomatiei austriece, Michael Spindelegger, la inceputul intrevederii la Viena cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, relateaza Itar Tass citat de RADOR, preluat de NewsIn.

"Austriecii acorda o atentie sporita asigurarii pe viitor a diversificarii traseelor de livrare a gazelor naturale catre Europa", a mai afirmat diplomatul austriac.

"In prezent, examinam perspectivele privind realizarea proiectului South Stream si posibilitatea participarii la acest proiect.

Dupa finalizarea expertizei, vom trece imediat la cooperarea propriu-zisa", a declarat ministrul de externe austriac, Michael Spindelegger.

La randul sau, ministrul rus de externe a confirmat faptul ca, in prezent, se stabilesc contacte privind includerea Austriei in proiectul de construire a gazoductului South Stream.

In opinia lui Serghei Lavrov, acest proiect are o importanta deosebita pentru diversificarea viitoare a traseelor de livrare a resurselor energetice catre tarile de pe continentul european si, in acest sens, reprezentand un obiectiv major din punctul de vedere al consolidarii securitatii energetice in Europa. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cooperare, #expertiza, #gazoduct, #proiect , #Austria