Bank Gutmann din Austria intra din aprilie pe piata din Romania

Luni, 08 Februarie 2010, ora 16:43
1300 citiri
Bank Gutmann din Austria intra din aprilie pe piata din Romania

Banca austriaca Gutmann, specializata in activitati de private banking si wealth management, va incepe operatiunile in Romania in luna aprilie, numind-o pe romanca Ilinca von Derenthall responsabila cu dezvoltarea afacerilor pe piata locala, potrivit reprezentantilor bancii, informeaza NewsIn.

Banca a anuntat luni, intr-un comunicat, ca Ilinca von Derenthall va ocupa, alaturi de Sepp Maier - partener, functia de conducere a Diviziei Internationale de Private Banking.

Ea s-a alaturat grupului Gutmann in 2009. Anterior, von Derenthall a condus compania de investment banking a grupului EFG Eurobank din Romania ca director general si a detinut functia de presedinte al consiliului de administratie al EFG Eurobank Securities.

In afara de Austria, banca vieneza mai deruleaza operatiuni in Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Rusia si Ucraina.

"Pe langa afacerile importante din Austria, semnalam interesul nostru fata de evolutiile ultimilor ani din Europa Centrala si de Est.

Ilinca von Derenthall este un specialist competent pentru aceasta regiune, avand contacte in mediul antreprenorial datorate activitatii sale lungi din domeniul investment banking", a precizat presedintele consiliului de conducere al Bank Gutmann, Rudolf Stahl.

Fondata in 1922, Privatbank Gutmann este liderul acestui sector de piata in Austria.

Bank Gutmann gestioneaza in prezent active de 11 miliarde de euro.

 

#austria, #banca, #gutmann, #operatiuni, #romania , #Austria