Cautiune de 100 de milioane de euro

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 16:38
1312 citiri
Cautiune de 100 de milioane de euro

Un bancher din inalta societate austriaca, Julius Meinl al V-lea, arestat intr-un caz de escrocherie si abuz de incredre, a fost eliberat vineri, dupa ce a platit o cautiune de 100 de milioane de euro, a anuntat Parchetul de la Viena, citat de AFP.

Descendent al unei dinastii de oameni de afaceri, Meinl, care are 49 de ani si are si cetatenie britanica, a parasit inchisoarea din capitala austriaca unde a stat doua nopti, dupa ce tribunalul regional de la Viena a verificat garantiile pentru banii depusi de banca privata Centrum Bank din Liechtenstein. Suspectul a trebuit sa isi predea pasaportul britanic si ramane sub control judiciar, a precizat Parchetul.

Julius Meinl al V-lea, presedintele consiliului de supraveghere al bancii de afaceri Meinl Bank si proprietarul unui magazin de lux din Viena, fusese plasat in arest preventiv joi, la o zi dupa ce fusese retinut de politie.

Parchetul considerase necesara arestarea lui, apreciind ca exista pericolul ca suspectul sa fuga. Un avion privat gata de decolare il astepta pe aeroportul din Viena, potrivit presei.

La initiativa autoritatii de reglementare a pietelor financiare din Austria (FMA), bancherul face de doi ani obiectul unei anchete pentru escrocherie si abuz de incredere in gestiunea uneia dintre filialele Meinl Bank, Meinl European Land (MEL, in prezent numita Atrium Real Estate), specializata in imobiliare.

O alta filiala, Meinl Airports International (MAI), gestioneaza aeroporturi, iar Meinl International Power (MIP) activeaza in sectorul energiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#cautiune, #milioane, #euro, #Austria, #afaceri , #Austria