Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DIE PRESSE: Lista tarilor celor mai bogate din Uniunea Europeana

DIE PRESSE: Lista tarilor celor mai bogate din Uniunea Europeana
DIE PRESSE (Austria) - Potrivit unei recente statistici efectuate de Eurostat, oficiul de statistica al UE, Austria ramane a patra in lista tarilor celor mai bogate din UE. In Austria, PIB-ul se situeaza cu 28% peste media din UE. Tara cea mai bogata ramane si pe mai departe Luxemburgul, cu un indice de trei ori mai mare fata de cel mediu.

Inaintea Austriei se mai afla si Irlanda si Olanda. Fata de statistica anterioara din iunie, Austria a mai scazut cu un punct dar nu si-a modificat pozitia. In iulie, cancelarul federal Alfred Gusenbauer si-a propus drept scop de a duce Austria printre primele trei cele mai bogate tari membre UE.

Marea Britanie, Germania si Franta se afla cu 10-20% peste valoarea medie a UE, iar Spania a trecut inaintea Italiei fata de anii precedenti.

"Casa saracilor" din UE ramane Bulgaria, cu doar 37% din media unionala, iar Portugalia este singura tara "veche" care are un PIB mai mic fata de unele noi state membre. Astfel, Ciprul, Slovenia si Cehia se situeaza inaintea Portugaliei. Croatia care se afla in negocieri de aderare cu UE este, avand un indice de 52%, mai bogata decat Romania sau Bulgaria. Turcia se alatura statelor UE mai sarace, cu un indice de 31%.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1933 ori