Firme din Austria si SUA vor sa finanteze lucrarile la aeroportul din Iasi

Joi, 19 Mai 2011, ora 18:29
1597 citiri
Firme din Austria si SUA vor sa finanteze lucrarile la aeroportul din Iasi

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a declarat, joi, ca doua firme din strainatate, Strabag AG (Austria) si Lemna International (SUA), s-au aratat interesate sa finanteze integral lucrarile de modernizare a aeroportului din Iasi, transmite NewsIn. 

Potrivit lui Simirad, ambele firme vor sa recupereze investitia de la CJ in rate, dupa predarea la cheie a Aeroportului International.

"Sigur, noi am fi vrut sa concesionam Aeroportul in integralitatea activitatii lui, adica sa-l exploateze dupa finalizarea lucrarilor astfel incat oarecum sa ne derogam de sarcini financiare viitoare.

Din pacate, studiile pe care le-am facut si le-au facut si altii nu ne ofera o situatie extrem de atractiva", a spus Simirad, in conferinta de presa.

Acesta a adaugat ca in cazul firmei Lemna International, care este finantata, sustine Simirad, de Guvernul SUA, avantajul este o perioada de gratie de cinci ani pana la rambursarea fondurilor de catre CJ, dupa ce investitorul va finaliza lucrarile.

CJ Iasi a publicat un anunt de intentie privind concesionarea Aeroportului, in vederea modernizarii aceastuia.

Investitia este estimata la aproximativ 190 milioane euro, potrivit ultimelor studii efectuate de catre institutia judeteana. 

#firme austria sua, # aeroport iasi, # finantari aeroport iasi, # lucrari aeroport iasi , #Austria