Fostul sef al Hypo Group Alpe Adria, arestat pentru delapidare

Vineri, 13 August 2010, ora 17:42
1335 citiri
Fostul sef al Hypo Group Alpe Adria, arestat pentru delapidare

Politia austriaca l-a arestat vineri pe Wolfgang Kulterer, fostul sef al bancii austriece nationalizate Hypo Group Alpe Adria, suspectat de deturnarea fondurilor bancare, conform Mediafax.

Autoritatile au efectuat perchezitii in zece locuri, pentru suspiciuni de spalare de bani, fals in contabilitate si conspiratie, si au arestat o a doua persoana, a carei identitate nu a fost dezvaluita.

Masurile au loc la noua luni dupa ce Hypo, controlata la acea data de banca germana de stat BayernLB, a fost nationalizata pentru a se evita un faliment care risca sa afecteze sectorul financiar din regiune. 

Arestarile si perchezitiile reprezinta ultimul capitol din istoria Hypo Group Alpe Adria, pe care Kulterer, cu sprijinul liderului austriac de extrema dreapta Joerg Haider, a transformat-o dintr-o banca regionala intr-o institutie de credit importanta in Austria si fosta Iugoslavie.

Cea mai grava acuzatie adusa lui Kulterer este cea abuz de incredere, intrucat s-a folosit de autoritatea detinuta pentru a administra fondurile bancii in folosul propriu.

#adria, #delapidare, #group, #hypo , #Austria