Peste 40.000 de turisti, blocati in Austria

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 19:51
2007 citiri
Peste 40.000 de turisti, blocati in Austria

Cel putin 40.000 de turisti nu pot parasi Alpii austrieci din cauza ninsorilor puternice, a relatat marti ziarul austriac online oe24, transmite agentia RIA Novosti.

Landul austriac Vorarlberg, din partea de vest a tarii, a fost rupt total de restul lumii. Totodata, mai multe regiuni din landurile Salzburg si Tirol sunt inaccesibile.

"Orice persoana care nu poate sa plece este obligata sa plateasca noptile suplimentare de cazare. Turistii care nu reusesc sa ajunga in statiuniile de schi nu vor putea obtine restituirea platilor pentru rezervarile la hotel", comenteaza ziarul.

Conform Institutului central austriac de meteorologie si geodinamica, ZAMG, in acest an, in muntii austrieci au fost inregistrate precipitatii record. Administratiile regionale inchid circulatia pe un numar din ce in ce mai mare de sosele si trecatori montane din motive de securitate.

Cifrele oferite de Auto Club Europa arata ca autoritatile au inchis deja 53 din cele 200 de sosele care sunt cele mai populare, precum si 25 % dintre trecatorile montane.

#Austria turisti blocati, #ski Austria turisti , #Austria