45.000 de carduri de credit, blocate in Belgia

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 18:24
1302 citiri
45.000 de carduri de credit, blocate in Belgia

Bancile din Belgia au blocat miercuri preventiv 45.000 de carduri de credit, din cauza suspiciunilor de frauda, a anuntat federatia nationala a sectorului financiar, Febelin, relateaza AFP, informeaza NewsIn.

"Sistemul de detectare al Atos Worldline, care gestioneaza platile electronice, a reactionat in fata fraudelor si, in urma consultarii cu bancile, a blocat 45.000 de carduri de credit drept masura preventiva", arata un comunicat al Feberin. Clientii urmeaza sa fie notificati in zilele urmatoare.

"La momentul actual, nu a fost facuta nicio repartitie pe banci, dar nu este vorba de o banca anume", a declarat purtatorul de cuvant al federatiei, Benedict Lempowicz.

Acesta a precizat ca frauda implica o mie de carduri de credit si tranzactii care se ridica la 1,2 milioane euro. Comparativ, in Belgia se afla in circulatie 3 milioane carduri de credit, folosite pentru 7,6 miliarde euro anual.

Blocarea altor carduri de credit are in vedere limitarea fraudei, inaintea extinderii acesteia, subliniaza purtatorul de cuvant.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#banci, #belgia, #carduri, #credit, #frauda , #Belgia