Belgia, blocata de ninsoare: Zboruri anulate si trafic oprit

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 11:17
3012 citiri
Belgia, blocata de ninsoare: Zboruri anulate si trafic oprit

Ninsorile din ultimele ore au inceput sa perturbeze traficul rutier in Belgia, in ceea ce ziarele belgiene numesc "prima mare ofensiva a iernii". Mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul Zaventem, iar circulatia camioanelor mai lungi de 13 metri este intrerupta pe anumite autostrazi.

Camioanele de deszapezire au iesit pe strazi la Bruxelles inca de la 5.00 dimineata, dar situatia este dificila pe inelul capitalei, o singura banda fiind deschisa pentru circulatie de la ora 6.00.

In estul Belgiei stratul de zapada are deja 2-3 cm, iar in Ardeni, unde ninsorile vor continua, se asteapta depuneri chiar mai consistente, de pana la 15 cm.

Din cauza zapezii, numeroase zboruri vor fi anulate vineri la Zaventem. Pasagerii vor fi informati prin mesaje si costul biletelor va fi rambursat daca acestia nu vor dori amanarea zborurilor.

Reteaua belgiana a trecut vineri in faza a 6-a de alerta rutiera, anunta site-ul politiei federale belgiene. Circulatia camioanelor de peste 13 metri este temporar intrerupta pe mai multe axe rutiere, intre care E411 in sectorul Achene-Massul. Acestea vor primi interdictie de circulatie in cursul zilei din cauza conditiilor dificile de trafic, cu exceptia autovehiculelor care transporta pasageri sau cele aflate in misiune publica.

Conform prognozei meteo, vineri se asteapta importante caderi de zapada in intreaga tara, iar stratul de zapada de 5 pana la 10 cm in centrul tarii si de pana la 15 cm in Ardeni risca sa ingreuneze destul de mult traficul rutier.

#zboruri anulate Bruxelles, #ninsoare Bruxelles, #ninsoare Belgia, #trafic blocat Belgia , #Belgia