Belgia, blocata de o greva in intregul sector public

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 11:50
1416 citiri
Belgia, blocata de o greva in intregul sector public

Belgia este blocata joi de o greva in intregul sector public, sindicatele protestand mai ales impotriva reformei sistemului de pensii, initiata de ministrul responsabil pentru acest dosar, Vincent Van Quickenborne.

Astfel, incepand de miercuri de la ora locala 22 (ora 21 GMT), niciun tren, autobuz, tramvai sau rama de metrou nu mai ruleaza, actiunile sindicale fiind prevazute sa se incheie joi la ora locala 22.

Conducerea societatii ce administreaza metroul bruxellez (STIB) a anuntat totusi ca in cazul in care un numar suficient de mecanici se vor prezenta la lucru, exista posibilitatea reluarii traficului pe unele rute de metrou.

Sunt in greva, de asemenea, lucratorii serviciilor postale (Bpost), cei din sistemul de invatamant si gardienii din inchisori. Pentru ziua de joi, acestia din urma au fost inlocuiti cu politisti.

In orasele Liege si Charleroi, centrele de triere a scrisorilor si coletelor din cadrul companiei Bpost sunt inchise, iar la Bruxelles, Anvers si Gand ele au ramas deschise, dar nu se stie daca vor fi efectuate livrari in cursul acestei zile.

Aeroportul international Bruxelles-Zaventem functioneaza ''absolut normal'', potrivit purtatorului de cuvant al aeroportului, Jan Van der Cruysse. In schimb, miscarea de protest a paralizat activitatea la aeroportul din Liege.

In jurul orei locale 7.00 (6.00 GMT) pe autostrazile din Belgia se inregistrau deja ambuteiaje pe o lungime totala de 150 de kilometri, urmand ca pana la finalul zilei aceasta sa ajunga la 350 de kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva Belgia, #greva sector public, #Belgia sindicate, #reforma pensii , #Belgia